luni, 24 iunie 2013

Vrei sa lucrezi ca freelancer?

Multe persoane vor sa lucreze de acasa pe bani multi. Am vazut in ultimele luni o multime de reportaje la TV despre freelancing dar nici macar unul nu spunea cat de greu este sa faci bani din asta.


Sa vedem cateva site-uri de acest gen.

1. Freelancer.com
La inceput se numea getafreelancer.com dar acum cativa ani au schimbat domeniul. Pe acest site oamenii posteaza proiecte si voi licitati la ele. De obicei castiga licitatiile cei care au un rating foarte bune si multe review-uri. Rating este obtinut in urma comenzilor finalizate si este dat de catre cumparator (cel care a postat proiectul), la fel si in cazul review-urilor.

Deci castiga proiecte cei care au facut deja foarte multe proiecte. Pentru un incepator este foarte greu sa creasca pe acest site. Cunosc persoane care au lucrat 1-2 ani pe freelancer pe sume infime ca sa ajunga acum sa castige constant sume foarte frumoase. Dar oare merita tot timpul pierdut?

2. Fiverr.com
Fiverr este un site de microjoburi si functioneaza invers fata de Freelancer.com. Aici voi postati serviciul si oamenii il cumpara. Spre exemplu stiti sa scrieti articole in engleza, postati un gig in care spuneti ca scrieti articole pentru $5 (suma maxima pentru primul nivel, va explic imediat), oamenii cumpara si va platesc cate $5 pentru un articol. Este foarte simplu de folosit.

Fiverr are 3 stratificari: nivelul 1, nivelul 2 si vanzator de top. Fiecare nivel aduce cate un plus: de la nivelul 2 in sus puteti adauga pachete extra pentru oferta voastra si intr-un final puteti ajunge de la $5 per gig la $100+. Cresteti la un nivel superior in functie de numarul de comenzi onorate.

Ce vreau sa spun de fapt: nu este usor sa lucrezi ca freelancer pe niciun site, ca in orice afacere trebuie sa fie depus un efort foarte mare pentru un succes sigur.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu