luni, 1 iulie 2013

Cum poti promova site-ul tau online?

O intrebare buna care are insa un raspuns complex. Sunt mai multe metode de promovare a unui site online, astazi am sa vorbesc insa de Google AdWords.

Google AdWords este serviciul de publicitate platita oferit de Google. Mai exact, prin acest serviciu, Google va permite sa plasati reclame targetate in rezultatele motorului de cautare sau in site-urile partenere. Asta inseamna ca site-ul vostru va aparea in cautari dupa anumite cuvinte cheie inaintea altor site-uri care nu au reclama platita.

Acest lucru este si bun, si rau. Este bun pentru ca va aduce o multime de potentiali clienti si este rau pentru ca multi oameni nu au incredere in site-urile promovate astfel. Am sa va dau cel mai simplu exemplu: firma care ofera servicii SEO. De ce ati lucra cu o firma care ofera servicii SEO si care nu se afla in rezultatele fruntase? Desigur, nisa aceasta este suprasaturata dar totusi ar trebui ca acestia sa isi poate face reclama in mod natural, nu platit.

Sa revenim la subiect. Prin AdWords va puteti plasa reclama si pe site-urile concurente care folosesc serviciul AdSense sau pe site-urile care fac parte din aceeasi nisa cu cea a site-ului vostru. Este un lucru foarte folositor pentru ca astfel va puteti promova site-ul pe alte site-uri fara prea multa bataie de cap.

Partea financiara este foarte flexibila si difera total de la o nisa la alta, de la un cuvant cheie la altul, de la o ora la alta si tot asa. Nu exista un buget fix pe care sa il alegeti si astfel sa obtineti un numar fix de click-uri sau de afisari. Sunt insa persoane care va cer o suma fixa per click si se ocupa ei de administrarea campaniei AdWords. Aceasta suma este mai mare decat costul normal al unui click ca sa poate amortiza click-urile scumpe si sa aiba si un mic profit. Depinde de voi ce varianta preferati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu